Защо врабчетата изчезват от България? За последните 10 години броят на

...
Защо врабчетата изчезват от България? За последните 10 години броят на
Коментари Харесай

Защо врабчетата изчезват от България?


Защо врабчетата изчезват от България? За последните 10 години броят на едни от най-познатите ни птици – врабчетата, е намалял с една трета.

която се организира през днешния ден и всеки може да стане част от нея, заяви NOVA.Според Стойчо Стойчев от Българското сдружение за отбрана на птиците главната причина за намаляването броя на врабчетата е неналичието на зеленина в градовете.

Изсичат се зрели дървета, засаждат се млади фиданки, които обаче не са удачни за гнездене на птици.

Друга причина е, че потреблението на от ден на ден химия в селското стопанство убива огромна част от насекомите, с които се хранят птиците.
Кампанията „ Ние броим врабчетата “ ще се състои тази събота между 9:00 и 12:00 ч., съобщиха от Българско дружество за защита на птиците.В нея могат да вземат участие всички искащи от цялата страна, които ще броят дребните птици в границите на 10 минути.За задачата е нужна регистрация в особено основания за самодейността сайт www.vrabcheta.bg

В България се срещат пет типа врабчета. Най-разпространеното и най-добре познатото в нашето всекидневие е домашното врабче. По селата и измежду природата се срещат полското врабче, скалното, испанското и италианското.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР